Αξίζουν την Επίσκεψη σας
Αξιοθέατα
DISCOVER NEWS UPDATE
Ανακαλύψτε Κοντινούς
Θησαυρούς
DISCOVER NEWS UPDATE

Ο Στρυμονικός κόλπος είναι μια περιοχή πλούσια σε φυσικές ομορφιές και γεμάτη ιστορικές αναφορές.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα ακόλουθα αξιοθέατα για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της περιοχής μας. Θα σας εντυπωσιάσουν σίγουρα.

Καταρράκτες Βαρβάρας
DISCOVER NEWS UPDATE

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας είναι κρυμμένοι στο πυκνό δάσος που ανήκει στο χωριό Βαρβάρα.  Ο γρηγορότερος δρόμος για να τους προσεγγίσετε είναι μέσω της Ολυμπιάδας.

Αφήστε το αυτοκίνητό σας στο χώρο στάθμευσης και ακολουθήστε τη διαδρομή 10-15 λεπτών με τα πόδια για να ανακαλύψετε τους δύο καταρράκτες. Το μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά, που σίγουρα θα είναι ενθουσιασμένοι.

Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας και η επαφή με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νιώθεις σαν να έχεις ανακαλύψει ένα κομμάτι του παράδεισου.

Πάρκο Αριστοτέλη
DISCOVER NEWS UPDATE

Από το 2003, ένα θεματικό πάρκο κοντά στα Στάγειρα, που ονομάζεται “Πάρκο Αριστοτέλη”, παραθέτει πολλά πειραματικά όργανα, που λειτουργούν βάσει νόμων φυσικής. Αυτοί οι νόμοι αναφέρονται στα κείμενα του Αριστοτέλη και ειδικά στη «Φυσική».

Αξίζει να επισκεφτείτε το Πάρκο για τα ενδιαφέροντα του όργανα, τα παιδιά σας θα το λατρέψουν. Αλλά επίσης θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στον κόλπο της Ιερισσού.

Τέλος, θα βρείτε επίσης ένα καφέ-εστιατόριο με πανοραμική θέα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ήσυχες στιγμές.

Άγιον Όρος
DISCOVER NEWS UPDATE

Η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους βρίσκεται στην τρίτη και ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής. Είναι ένα αυτοδιοικούμενο μέρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με αναρίθμητα μνημεία της βυζαντινής περιόδου, που έχουν παγκόσμια φήμη.

Μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να εισέλθουν στο Άγιο Όρος. Ο κανόνας, γνωστός ως «ΑΒΑΤΟΝ», απαγορεύει την πρόσβαση στο Άγιο Όρος από οποιαδήποτε γυναίκα και επιβάλλεται από το νόμο.

Εάν δεν μπορείτε να βρίσκεστε στο Άγιον Όρος, μπορείτε να κάνετε την 3ωρη κρουαζιέρα, όπου θα δείτε το νοτιοδυτικό τμήμα της χερσονήσου του Άθω και σχεδόν τα μισά από τα 20 μοναστήρια που υπάρχουν σήμερα.

Αμμουλιανή
DISCOVER NEWS UPDATE

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. από την παραλία Βρασνών. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μέσω του λιμανιού της Τρυπητής, όπου ένα φέρι μποτ θα σας μεταφέρει εκεί σε περίπου 15 λεπτά.

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την πιο διάσημη και όμορφη παραλία του νησιού: τις Αλυκές. Η ψιλή άμμος και τα κρυστάλλινα γαλανά νερά της θα σας γοητεύσουν.

Στην οργανωμένη παραλία υπάρχουν beach bar. Απολαύστε το ποτό σας, τον καφέ ή το σνακ σας βλέποντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Λίμνη Βόλβη
DISCOVER NEWS UPDATE

Η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας απέχει μόλις 20 χλμ. από την Παραλία Βρασνών. Η λίμνη Βόλβη πήρε το όνομά της από μια Νύμφη με το όνομα Βόλβη, την κόρη του Ωκεανού και της Τέθις, που ζούσαν στα νερά της λίμνης, την οποία προστάτευε.

Η λίμνη Βόλβη έχει μια πλούσια πανίδα με 24 είδη ψαριών. Υπάρχουν επίσης 245 είδη πουλιών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεταναστευτικών.

Ο άνεμος που πνέει από τα στενά της Ρεντίνας δημιουργεί το σωστό κύμα στη λίμνη Βόλβη για τους επίδοξους σέρφερς που συγκεντρώνονται εκεί από όλη την Ελλάδα.

Αμμόλοφοι
DISCOVER NEWS UPDATE

Αυτή η μοναδική παραλία, βρίσκεται κοντά στη Νέα Πέραμο, στην Καβάλα, περίπου 80 χλμ. από την Παραλία Βρασνών. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς συνδυάζει τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και την αμμώδη χρυσή άμμο.

Στην παραλία θα βρείτε πολλά beach bar που προσφέρουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και χώρο στάθμευσης δωρεάν.

Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, τον καφέ ή το σνακ σας βλέποντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Μουσείο Αμφίπολης
DISCOVER NEWS UPDATE

Μόλις 25 χλμ. από την Παραλία Βρασνών βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Αμφίπολης (πόλη που ιδρύθηκε το 437 π.Χ.) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.

Στο μουσείο θα βρείτε ευρήματα από την προϊστορική και την αρχαϊκή περίοδο έως τον παλαιοχριστιανικό και τη σύγχρονη περίοδο.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά θα μπορείτε να θαυμάσετε το Λιοντάρι της Αμφίπολης. Με ύψος που υπερβαίνει τα οκτώ μέτρα με το βάθρο του, είναι ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφτείτε.

Αρχαία Στάγειρα
DISCOVER NEWS UPDATE

Τα Αρχαία Σταγείρα είναι η γενέτειρα του Αριστοτέλη, του μεγαλύτερου φιλόσοφου των αρχαίων χρόνων. Η πόλη ιδρύθηκε το 655 π.Χ. από αποίκους από το νησί της Άνδρου.

Δίπλα στα Αρχαία Σταγείρα βρίσκεται το χωριό Ολυμπιάδα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το δείπνο σας ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Είναι υπέροχη ιδέα να φέρετε μαζί σας το μαγιό και την πετσέτα σας. Υπάρχουν μερικές μικρές παραλίες για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε μια δροσερή βουτιά στο καθαρό και δροσιστικό Αιγαίο Πέλαγος.